Εγκατάσταση συσκευής

  1. Ελέγξτε τη συσκευή για ζημιές από τη μεταφορά της.
  2. Προετοιμάστε το σημείο εγκατάστασης για εγκατάσταση σε σωλήνα, εντοιχισμένη εγκατάσταση ή ανάρτηση. Τοποθετήστε έναν σωληνωτό αγωγό ή έναν εύκαμπτο σωλήνα. Σε περίπτωση εγκατάστασης σε τοίχο, φροντίστε η επιφάνεια επαφής να είναι επίπεδη.
  3. Τοποθετήστε ένα επιτρεπόμενο καλώδιο τροφοδοσίας σταθερά στο σημείο εγκατάστασης. Χρησιμοποιήστε ένα καλώδιο σύνδεσης κατάλληλο για τον τύπο της συσκευής.
  4. Κίνδυνος τραυματισμού από αιχμηρά ελάσματα του περιβλήματος.

    1. Χρησιμοποιήστε εξοπλισμό προσωπικής προστασίας (γάντια ανθεκτικά σε κοψίματα) κατά την εγκατάσταση.
  5. DZR.. Ex e / t: Στερεώστε το κατάλληλο πέλμα ανάρτησης (τύπου FU) με τις παρεχόμενες αυτοκοχλιούμενες λαμαρινόβιδες στο περίβλημα του ανεμιστήρα. Θέση εγκατάστασης κατ' επιλογήν. Φροντίστε το κουτί ακροδεκτών να είναι ελεύθερα προσβάσιμο στο σημείο εγκατάστασης.
  6. DZQ/DZS/DZR/DZD .. Ex e / t: Μεταφέρετε τον ανεμιστήρα στο σημείο εγκατάστασης. Λάβετε υπόψη τις υποδείξεις ασφαλείας που αναφέρονται στα προηγούμενα κεφάλαια.
    DZD .. Εάν δυνατόν, αποθέστε το Ex e / t στη στέγη στο σημείο εγκατάστασης χρησιμοποιώντας έναν γερανό.
  7. DZD .. Ex e / t: Χρησιμοποιήστε κατάλληλα υλικά μόνωσης, ηχομόνωσης και εγκατάστασης μεταξύ του ανεμιστήρα και της στέγης/βάσης στέγης.
  8. Κίνδυνος έκρηξης/τραυματισμού λόγω εσφαλμένης εγκατάστασης ή πτώσης της συσκευής.

    1. Εγκαταστήστε τη συσκευή μόνο σε τοίχους/οροφές με επαρκή φέρουσα ικανότητα και με υλικά στερέωσης με τις σωστές διαστάσεις.
    2. Τα υλικά στερέωσης διατίθενται από τον πελάτη.
    3. Μην επιτρέψετε την παραμονή ατόμων στην περιοχή κάτω από το σημείο στερέωσης κατά την εγκατάσταση.
  9. Διαρροή σε περίπτωση ανεπαρκούς στεγανοποίησης.

    Βιδώστε τον ανεμιστήρα σφιχτά από όλες τις οπές φλάντζας.

  10. Τοποθετήστε τον ανεμιστήρα και βιδώστε σφιχτά όλες τις οπές φλάντζας X] (4-16x, ανάλογα με τον τύπο) στον τοίχο / την οροφή / τη στέγη / τη βάση στέγης. Υλικά στερέωσης με τις σωστές διαστάσεις πρέπει να διατεθούν από τον πελάτη. Λάβετε υπόψη τη φορά περιστροφής και την κατεύθυνση ροής του αέρα βέλη κατεύθυνσης αέρα στο αυτοκόλλητο πάνω στη συσκευή.
  11. DZR.. Εγκαταστήστε το Ex e / t με προεγκατεστημένο πέλμα ανάρτησης στον τοίχο, την οροφή ή το στήριγμα. Υλικά στερέωσης με τις σωστές διαστάσεις πρέπει να διατεθούν από τον πελάτη.
  12. DZR/DZD .. Ex e / t: Συνδέστε τους σωληνωτούς αγωγούς. Βιδώστε τους σπειροειδείς σωληνωτούς αγωγούς με ελαστικά χιτώνια ή συνδέσμους (MAICO τύπου EL-Ex / ELAEx) σε όλες τις οπές φλάντζας του ανεμιστήρα. Ελέγξτε τη στεγανότητα.
  13. Ελέγξτε το διάκενο αέρα μεταξύ πτερωτής και περιβλήματος. DZQ ../DZS ..: Μετά από την εγκατάσταση, ελέγξτε το διάκενο αέρα μεταξύ πτερωτής και περιβλήματος με το παρεχόμενο διακενόμετρο εικ. A1, πίνακας.
  14. Κίνδυνος έκρηξης κατά τη λειτουργία χωρίς προστατευτική διάταξη, σε περίπτωση που ξένα σώματα πέσουν στον αεραγωγό ή αναρροφηθούν.

    Θανάσιμος κίνδυνος από δημιουργία σπινθήρων.

    1. Είναι απαραίτητο να διατίθεται ελεύθερη είσοδος/έξοδος αέρα με προστατευτική διάταξη που να πληροί τις απαιτήσεις του προτύπου EN 13857 και να είναι κατάλληλη για εκρήξιμες ατμόσφαιρες, π.χ. με την προστατευτική σχάρα MAICO SG..Ex (βαθμός προστασίας IP 20 σύμφωνα με το πρότυπο EN 60529). Κατά τη χρήση προϊόντων που δεν προέρχονται από τη Maico, πρέπει να διενεργείται αξιολόγηση του κινδύνου ανάφλεξης.
  15. Σε περίπτωση ελεύθερης εισόδου ή εξόδου αέρα, εγκαταστήστε μια εγκεκριμένη προστατευτική σχάρα μπροστά από τη συσκευή, π.χ. προστατευτική σχάρα MAICO SG.
  16. Φροντίστε για επαρκή παροχή εισαγόμενου αέρα.
  17. Χρησιμοποιήστε υλικά μόνωσης, ηχομόνωσης και εγκατάστασης σε επαρκή ποσότητα.