Montáž ventilátora

  1. Skontrolujte prípadné poškodenia ventilátora, ktoré vznikli počas prepravy.
  2. Príprava miesta montáže pre montáž na potrubie, stenu alebo pätku: Položte potrubie alebo ohybnú rúru. V prípade nástennej montáže zaistite rovnú styčnú plochu.
  3. Vykonajte pevné položenie schváleného sieťového prívodu k miestu montáže. Použite vhodný prívodný kábel pre daný typ ventilátora.
  4. Nebezpečenstvo rezných poranení o plechy krytu s ostrými hranami.

    1. Pri inštalácii používajte osobné ochranné prostriedky (rukavice odolné proti porezaniu).
  5. DZR.. Ex e / t: Ku krytu ventilátora priskrutkujte vhodnú upevňovaciu pätku (typ FU) s pomocou priložených samorezných skrutiek do plechu. Ľubovoľná montážna poloha. Zaistite, aby skrinka svorkovnice bola v mieste montáže voľne prístupná.
  6. DZQ/DZS/DZR/DZD .. Ex e / t: Ventilátor prepravte na miesto montáže. Dodržiavajte bezpečnostné pokyny a údaje uvedené v predchádzajúcich kapitolách.
    DZD .. Ex e / t pokiaľ je to možné, osaďte v mieste montáže na streche pomocou žeriavu.
  7. DZD .. Ex e / t: Medzi ventilátor a strechu/strešný sokel použite vhodný izolačný, zvukovo izolačný a inštalačný materiál.
  8. Nebezpečenstvo výbuchu/nebezpečenstvo poranenia v dôsledku nesprávnej montáže alebo pádu zariadenia.

    1. Nástennú a stropnú montáž vykonávajte len na steny/stropy s dostatočnou únosnosťou s pomocou upevňovacieho materiálu s dostatočnou pevnosťou.
    2. Upevňovací materiál je potrebné poskytnúť zo strany stavby.
    3. Zabezpečte, aby sa počas inštalácie v priestore pod miestom montáže nezdržiavali osoby.
  9. Nebezpečenstvo netesností pri nedostatočnom utesnení.

    Ventilátor riadne priskrutkujte k všetkým otvorom na prírube.

  10. Ventilátor nainštalujte a riadne priskrutkujte k stene/streche/strešnému soklu cez všetky otvory v prírube [X] (4 ... 16 kusov podľa typu). Zo strany stavby je potrebné dodať upevňovací materiál s dostatočnou pevnosťou. Dodržiavajte smer otáčania a smer prúdenia šípky prúdenia vzduchu na nálepke ventilátora.
  11. DZR.. Ex e / t s predmontovanou upevňovacou pätkou namontujte na stenu, strop alebo konzolu. Zo strany stavby je potrebné dodať upevňovací materiál s dostatočnou pevnosťou.
  12. DZR/DZD .. Ex e / t: Pripojte potrubia. Spiro potrubie s elastickými manžetami alebo spojovacími hrdlami (typy EL-Ex / ELAEx od spoločnosti MAICO) riadne priskrutkujte k všetkým otvorom na prírube. Dbajte na tesnosť.
  13. Skontrolujte vzduchovú medzeru medzi lopatkovým kolesom a krytom. DZQ ../DZS ..: Po montáži skontrolujte priloženou šablónou vzduchovú medzeru medzi lopatkovým kolesom a krytom obr. A1, tabuľka.
  14. Nebezpečenstvo výbuchu pri prevádzke bez ochranného krytu, ak do vzduchového kanála spadnú alebo budú nasaté cudzie telesá.

    Nebezpečenstvo ohrozenia života v dôsledku iskrenia.

    1. Voľný vstup/výstup vzduchu bezpodmienečne opatrite ochranným krytom, ktorý spĺňa požiadavky normy EN 13857 a je vhodný pre prostredia s nebezpečenstvom výbuchu, napr. ochrannou mriežkou MAICO SG..Ex (druh krytia IP 20 podľa normy EN 60529). Pri použití iných výrobkov ako výrobkov spoločnosti Maico sa musí vykonať posúdenie nebezpečenstva vznietenia.
  15. V prípade nechráneného vstupu alebo výstupu vzduchu namontujte pred ventilátor schválenú ochrannú mriežku, napr. ochrannú mriežku SG... od spoločnosti MAICO.
  16. Zaistite dostatočné prúdenie prívodného vzduchu.
  17. Použite vhodný izolačný, zvukovo-izolačný a inštalačný materiál.