Montáž ventilátoru

  1. Zkontrolujte případná poškození ventilátoru vzniklá během přepravy.
  2. Příprava místa montáže pro montáž do potrubí, na stěnu nebo patku: Položte potrubí nebo ohebnou trubku. V případě nástěnné montáže zajistěte rovnou styčnou plochu.
  3. Proveďte pevné uložení schváleného síťového přívodu k místu montáže. Použijte vhodný přívodní kabel pro daný typ ventilátoru.
  4. Nebezpečí řezného zranění o ostré hrany plechů skříně.

    1. Při instalaci používejte osobní ochranné prostředky (rukavice odolné proti prořezání).
  5. EZQ/EZS 20/4-E Ex e/t: Ventilátor přepravte na místo montáže. Řiďte se bezpečnostními pokyny a daty v předchozí kapitole.
  6. Nebezpečí výbuchu/nebezpečí zranění v důsledku nesprávné montáže nebo pádu ventilátoru.

    1. Nástěnnou a stropní montáž provádějte jen na stěny/stropy s dostatečnou únosností s použitím dostatečně dimenzovaného upevňovacího materiálu.
    2. Upevňovací materiál je dodávkou stavby.
    3. Zajistěte, aby se během instalace v prostoru pod místem montáže nezdržovaly osoby.
  7. Nebezpečí zatečení při nedostatečném utěsnění.

    Ventilátor řádně přišroubujte ke všem otvorům v přírubě.

  8. Nainstalujte ventilátor a řádně přišroubujte do stěny s využitím všech otvorů v přírubě [X] (4x). Stavba je povinna dodat upevňovací materiál s dostatečnou pevností. Dodržte směr otáčení a směr proudění podle šipky proudění vzduchu na štítku ventilátoru.
  9. Po montáži zkontrolujte pomocí přiložené měrky vzduchovou mezeru mezi oběžným kolem a skříní obr. B.
  10. Nebezpečí výbuchu při provozu bez ochranného zařízení v případě pádu cizích těles nebo jejich nasátí do vzduchového potrubí.

    Nebezpečí ohrožení života v důsledku jiskření.

    1. Vždy zajistěte volný vstup/výstup vzduchu ochranným zařízením, které splňuje požadavky EN 13857, a je vhodné do nebezpečných prostor, např. B. s ochrannou mřížkou MAICO SGM .. Ex (třída ochrany IP 20 dle EN 60529). Při použití produktů jiných než Maico je třeba provést posouzení rizika vznícení.
  11. V případě volného vstupu nebo výstupu vzduchu namontujte před ventilátor schválenou ochrannou mřížku, např. ochrannou mřížku MAICO SGM-Ex Obr. C.
  12. Zajistěte dostatečný průtok přiváděného vzduchu.
  13. Použijte vhodný izolační, zvukově izolační a instalační materiál.