Potrebna zaštitna sklopka motora

Odobrene su zaštitne sklopke motora koje ispunjavaju sljedeće uvjete, u protivnom je sukladnost ništavna: Ispitivanje tipa u skladu s direktivom 2014/34/EU.

Ožičenje zaštitne sklopke motora mora se obaviti u skladu sa priključnom shemom, sl. D. Zaštitna sklopka motora mora se namjestiti na nazivnu struju motora (ne Imax).

Navođenje nominalne struje na nazivnoj pločici odnosi se samo na stanje ventilatora sa slobodnim ispuhom. Nominalna struja u odgovarajućoj radnoj točki ventilatora može odstupati ovisno o otporu zraka ventilacijskog sustava. U ugrađenom stanju stvarno postojeća radna struja mora se odrediti na odgovarajući način i namjestiti na zaštitnoj sklopki motora, kako bi se ta sklopka pouzdano aktivirala.

Za propisane vrijednosti postavljanja/okidanja za zaštitnu sklopku motora vidi nazivnu pločicu.

Propisano je okidanje pri kratkom spoju.

Nakon uklanjanja svih uzroka smetnji priključeni motor ne smije se sam ponovno pokrenuti. Ponovno uključivanje smije biti moguće samo ručno (blokada ponovnog uključivanja).

Za optimalnu zaštitu preporučujemo u skladu s direktivom 2014/34/EU pregledani tip zaštitne sklopke motora MAICO MVEx – pridržavajte se uputa za uporabu ventilatora MVEx.