A készülék szerelése

  1. Ellenőrizze a készüléket szállítási sérülések szempontjából.
  2. Készítse elő a beszerelési helyét a cső-, fali vagy lábra történő szerelésre: fektesse le a csővezetéket vagy a flexibilis csövet. Fali szerelés esetén gondoskodjon a sima felfekvőfelületről.
  3. Fektessen le fixen egy hálózati vezetéket a beszerelés helyéig. A készüléktípushoz megfelelő csatlakozó vezetéket alkalmazzon.
  4. Vágási sérülések veszélye az éles peremű házlemezek miatt.

    1. A beépítéskor személyi védőfelszerelést (vágásálló kesztyű) kell használni.
  5. EZQ / EZS 20/4-E Ex e / t: Szállítsa a ventilátort a beszerelési helyre. Vegye figyelembe az előző fejezetekben található biztonsági utasításokat és adatokat.
  6. Robbanásveszély/sérülésveszély a hibásan szerelt vagy lezuhanó ventilátor miatt.

    1. A fali és mennyezetre történő szerelés csak megfelelő teherbírású falak/mennyezetek és megfelelően méretezett rögzítőanyag esetén megengedett.
    2. A rögzítőanyagokat a megrendelőnek kell biztosítani.
    3. A beépítés során a beszerelési hely alatti terület személyek elől zárva tartandó.
  7. Szivárgási helyek a nem megfelelő tömítés miatt.

    Csavarozza fel a ventilátort fixen az összes karimafuraton.

  8. Építse be a ventilátort és csavarozza össze fixen minden karimafuraton [X] (4 darab) a fallal. A megfelelően méretezett rögzítőanyagokat az építtetőnek kell biztosítani. A forgás- és áramlási irányra ügyelni kell légáramlási irány jelző nyilak a készüléken lévő matricán.
  9. Ellenőrizze a légrést a járókerék és a ház között a szerelés után a tartozék légrésmérő segítségével ábra B.
  10. Robbanásveszély védőberendezések nélküli üzemeltetés esetén az esetleg a légcsatornába eső vagy beszívott idegen testek miatt.

    Életveszély szikraképződés miatt.

    1. A szabad levegő be- és kilépéseket feltétlenül el kell látni egy EN 13857 szerinti védőberendezéssel amelyik alkalmas robbanásveszélyes területekhez, pl. SG... MAICO-védőrács. Ex (az EN 60529 szerinti IP 20 védelmi fokozat). Nem Maico termékek használata esetén gyulladásveszély értékelést el kell végezni.
  11. Szabad levegő be- vagy kilépések esetén a készülék előtt egy megbízható védőrácsot kell felszerelni, pl. SGM-Ex MAICO-védőrács ábra C.
  12. A megfelelő beáramló levegő utánpótlásról gondoskodni kell.
  13. Megfelelő szigetelő-, hangszigetelő és szerelési anyagot kell alkalmazni.