Montarea aparatului

  1. Verificaţi aparatul cu privire la deteriorări în timpul transportului.
  2. Pregătiţi locul de montare pentru montarea în tuburi, pe perete sau pe picior: montaţi conducta sau tubul flexibil. În cazul montării la perete, asiguraţi o suprafaţă de aşezare netedă.
  3. Pozaţi cablul admisibil de alimentare de la reţea la locul de montare. Folosiţi cablul de conectare potrivit pentru tipul de aparat respectiv.
  4. Pericol de rănire prin tăiere din cauza plăcilor de tablă cu margini ascuţite ale carcasei.

    1. La montaj, folosiţi echipament individual de protecţie (mănuşi de protecţie cu rezistenţă la tăiere).
  5. EZQ / EZS 20/4-E Ex e / t: Transportaţi ventilatorul la locul de montare. Respectaţi indicaţiile de siguranţă şi datele din capitolele anterioare.
  6. Pericol de explozie/pericol de rănire din cauza ventilatorului montat greşit sau în cădere.

    1. Realizaţi montajul la perete şi la tavan numai la pereţi/tavane cu o capacitate portantă suficientă şi material de fixare suficient de bine dimensionat.
    2. Materialul de fixare se va pregăti la locul instalării.
    3. La montare, îndepărtaţi persoanele din zona de montare.
  7. Scurgere din cauza etanşării insuficiente.

    Înşurubaţi ferm ventilatorul la toate găurile pentru flanşe.

  8. Montaţi ventilatorul şi înşurubaţi-l ferm la toate găurile pentru flanşe [X] (4 bucăţi) cu peretele. Pregătiţi la locul instalării material de fixare suficient dimensionat. Fiţi atenţi la sensul de rotaţie şi de circulaţie săgeţi pentru direcţia aerului pe eticheta de pe aparat.
  9. După montaj, verificaţi spaţiul liber dintre elice şi carcasă cu lera ataşată Fig.. B.
  10. Pericol de explozie la folosirea fără dispozitiv de protecţie în cazul corpurilor străine căzute sau aspirate eventual în conducta de aer.

    Pericol de moarte prin formarea de scântei.

    1. Prevedeţi neapărat o admisie/evacuare liberă a aerului cu un dispozitiv de protecţie care să îndeplinească cerințele EN 13857 și să fie adecvat pentru zonele cu potenţial exploziv, de exemplu cu grilajul de protecție MAICO SGM .. . Ex (clasa de protecție IP 20 în conformitate cu EN 60529). Atunci când se utilizează produse care nu provin de la Maico, trebuie efectuată o evaluare a riscului de aprindere.
  11. În cazul admisiei/evacuării libere a aerului, montaţi înainte de aparat un grilaj de protecţie autorizat, de ex. grilaj de protecţie MAICO SGM-Ex Figura C.
  12. Asiguraţi o admisie de aer proaspăt suficientă.
  13. Montaţi material de izolare, izolare fonică şi de instalare adecvat.