Montáž ventilátora

  1. Skontrolujte prípadné poškodenia ventilátora, ktoré vznikli počas prepravy.
  2. Príprava miesta montáže pre montáž na potrubie, stenu alebo pätku: Položte potrubie alebo ohybnú rúru. V prípade nástennej montáže zaistite rovnú styčnú plochu.
  3. Vykonajte pevné položenie schváleného sieťového prívodu k miestu montáže. Použite vhodný prívodný kábel pre daný typ ventilátora.
  4. Nebezpečenstvo rezných poranení o plechy krytu s ostrými hranami.

    1. Pri inštalácii používajte osobné ochranné prostriedky (rukavice odolné proti porezaniu).
  5. EZQ / EZS 20/4-E Ex e / t: Ventilátor prepravte na miesto montáže. Dodržiavajte bezpečnostné pokyny a údaje uvedené v predchádzajúcich kapitolách.
  6. Nebezpečenstvo výbuchu/nebezpečenstvo poranenia v dôsledku nesprávnej montáže alebo pádu ventilátora.

    1. Nástennú a stropnú montáž vykonávajte len na steny/stropy s dostatočnou únosnosťou s pomocou upevňovacieho materiálu s dostatočnou pevnosťou.
    2. Upevňovací materiál je potrebné poskytnúť zo strany stavby.
    3. Zabezpečte, aby sa počas inštalácie v priestore pod miestom montáže nezdržiavali osoby.
  7. Nebezpečenstvo netesností pri nedostatočnom utesnení.

    Ventilátor riadne priskrutkujte k všetkým otvorom na prírube.

  8. Ventilátor nainštalujte a pevne ho priskrutkujte k stene cez všetky otvory v prírube [X] (4 kusy). Zo strany stavby je potrebné dodať upevňovací materiál s dostatočnou pevnosťou. Dodržiavajte smer otáčania a smer prúdenia šípky prúdenia vzduchu na nálepke ventilátora.
  9. Po montáži skontrolujte priloženou šablónou vzduchovú medzeru medzi lopatkovým kolesom a krytom obr. B.
  10. Nebezpečenstvo výbuchu pri prevádzke bez ochranného krytu, ak do vzduchového kanála spadnú alebo budú nasaté cudzie telesá.

    Nebezpečenstvo ohrozenia života v dôsledku iskrenia.

    1. Voľný vstup/výstup vzduchu bezpodmienečne opatrite ochranným krytom, ktorý spĺňa požiadavky normy EN 13857 a je vhodný pre prostredia s nebezpečenstvom výbuchu, napr. ochrannou mriežkou MAICO SGM .. Ex (druh krytia IP 20 podľa normy EN 60529). Pri použití iných výrobkov ako výrobkov spoločnosti Maico sa musí vykonať posúdenie nebezpečenstva vznietenia.
  11. V prípade nechráneného vstupu alebo výstupu vzduchu namontujte pred ventilátor schválenú ochrannú mriežku, napr. ochrannú mriežku SGM-Ex od spoločnosti MAICO obrázok C.
  12. Zaistite dostatočné prúdenie prívodného vzduchu.
  13. Použite vhodný izolačný, zvukovo-izolačný a inštalačný materiál.