Potrebno motorsko zaščitno stikalo

Dovoljena je uporaba motorskih zaščitnih stikal, ki izpolnjujejo naslednje pogoje, drugače izjava o skladnosti ne velja:

Motorsko zaščitno stikalo ožičite v skladu z diagramom vezja na sliki D. Motorsko zaščitno stikalo nastavite na nazivni tok motorja (ne na Imax).

Podatki o nazivnem toku na tipski ploščici ventilatorja se nanašajo na stanje ventilatorja s prostim pihanjem. Nazivni tok lahko na posamezni delovni točki ventilatorja odstopa, odvisno od zračne upornosti prezračevalnega sistema. V vgrajenem stanju mora biti ustrezno določen dejansko prisoten delovni tok, motorsko zaščitno stikalo pa se nastavi tako, da se zanesljivo sproži, ko je to potrebno.

Za predpisane vrednosti nastavitev/izklopa brez iskrenja in prenapetosti za motorsko zaščitno stikalo glejte tipsko ploščico.

Predpisan je izklop brez iskrenja in prenapetosti, do katerega mora priti pri kratkem stiku.

Ko se odpravijo vsi vzroki motenj, se priključeni motor ne sme znova samodejno zagnati. Ponovni vklop mora biti izvedljiv samo ročno (blokada pred ponovnim vklopom).

Za optimalno zaščito priporočamo uporabo motorskega zaščitnega stikala MAICO MVEx, ki je tipsko preizkušen v skladu z direktivo 2014/34/EU – upoštevajte navodila za uporabo stikala MVEx.