Namestitev naprave

  1. Preverite, ali je prišlo med transportom do poškodb naprave.
  2. Pripravite mesto montaže za cevno, stensko montažo ali montažo na podstavek: položite togi cevovod ali gibko cev. Pri stenski montaži poskrbite, da je podporna površina ravna.
  3. Na mestu montaže poskrbite za dovoljeno električno napeljavo. Uporabite priključni kabel, ki je primeren za tip naprave.
  4. Nevarnost zaradi ureznin z ostrimi ploščami ohišja.

    1. Pri vgraditvi uporabljajte osebno zaščitno opremo (rokavice proti urezninam).
  5. EZQ/EZS 20/4-E Ex e/t: Ventilator transportirajte na mesto namestitve. Upoštevajte varnostne napotke in podatke v prejšnjem poglavju.
  6. Nevarnost eksplozije/telesnih poškodb zaradi napačno nameščenega ventilatorja ali njegovega padca.

    1. Stensko in strešno montažo izvedite samo na stenah/stropih z zadostno nosilnostjo in pritrdilnim materialom primernih mer.
    2. Pritrdilni material pripravite na mestu vgradnje.
    3. Pri vgradnji se na območju pod mestom montaže ne sme zadrževati nobena oseba.
  7. Puščanje pri nezadostni zatesnitvi.

    Ventilator dobro privijte na vseh prirobničnih odprtinah.

  8. Vgradite ventilator in ga na vseh prirobničnih odprtinah [X] (4 kosi) dobro privijte na steno. Na mestu vgradnje morate poskrbeti za pritrdilni material ustreznih dimenzij. Pazite na smer vrtenja in prečrpavanja puščica smeri zraka na nalepki naprave.
  9. Zračno režo med lopaticami ventilatorja in ohišjem preverite s priloženo merilno napravo sl. B.
  10. Nevarnost eksplozije pri uporabi brez zaščitne naprave zaradi tujkov, ki padejo v prezračevalni kanal ali jih tja vsrka.

    Smrtna nevarnost zaradi iskrenja.

    1. Na prosti vhod/izhod za zrak obvezno namestite zaščitno pripravo, ki ustreza zahtevam standarda EN 13857 in je primerna za Ex-območja, npr. zaščitno rešetko MAICO SGM .. Ex (stopnja zaščite IP 20 v skladu s standardom EN 60529). Pri uporabi izdelkov drugih proizvajalcev izvedite oceno nevarnosti vžiga.
  11. Pri prostem vhodu ali izhodu zraka pred napravo namestite odobreno zaščitno rešetko, npr. zaščitno rešetko MAICO SGM-Ex slika C.
  12. Poskrbite za zadosten dotok svežega zraka.
  13. Namestite ustrezen material za izolacijo, zvočno izolacijo in namestitev.