Rendeltetésszerű felhasználás

A készülék a 2014/34/EU irányelvnek megfelelően készült

Az MVS 6 termisztor kioldó rendszer a robbanásveszélyes légkörben való használatra szánt felszerelésekről és védelmi rendszerekről szóló 2014/34/EU irányelv 1. cikkének (2) bekezdése szerinti biztonsági, vezérlő és szabályozó eszköz. A kioldó rendszert a robbanásveszélyes területen kívül kell elhelyezni. Az EU-megfelelőségi nyilatkozatunkat ehhez az útmutatóhoz mellékeljük.

Alkalmazási terület

A kioldó rendszer a II. csoport 2 G vagy 2 D kategóriájába sorolt, robbanásveszélyes terekben való használatra szánt háromfázisú váltóáramú motorok hőmérséklet-ellenőrzésére szolgál. A rendszer más háromfázisú készülékek túlzott hőmérséklettől való védelmére is alkalmas, amennyiben ezek a készülékek termisztorokkal vannak felszerelve, és a háromfázisú váltóáramú motorokhoz hasonló kapcsolási viselkedéssel rendelkeznek. A tervezett alkalmazási esetnek megfelelő védelmi rendszer helyes kiválasztása az üzemeltető felelőssége.

Az MVS 6 rendszer a csatlakoztatott motor üzemszerű be- és kikapcsolására is szolgál. A ház elülső oldalán levő kapcsoló egy lakattal „ki” állásban reteszelhető.